Vimmerby Hockey får vänta några timmar till

Beslutet är taget. Hockeyförbundets tävlingsnämnd har bestämt vad som gäller med den inställda matchen mellan Nybro och Vimmerby förra veckan. "Alla beslut är i princip svåra att ta i coronatider", säger Jonas Sandberg, ordförande i tävlingsnämnden.

Vimmerby Hockey får vänta ytterligare ett tag innan de vet vad tävlingsnämnden beslutat gällande matchen mot Nybro, som inte blev av.

Vimmerby Hockey får vänta ytterligare ett tag innan de vet vad tävlingsnämnden beslutat gällande matchen mot Nybro, som inte blev av.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-12-04 17:32

Nytt speldatum – eller Nybroseger på walkover?

Ja, frågetecknen och diskussionerna har varit många, sedan förra onsdagen, då Vimmerby valde att vända spelarbussen strax innan ankomst till Nybro och vända hemåt igen. VH vägrade att spela matchen med den osäkerhet som fanns. Detta sedan spelare bekräftats vara smittade och några andra uppvisat symptom på covid-19 tidigare under dagen. 

Enligt gällande regelverk skulle matchen ha spelats. Nu har förbundets tävlingsnämnd beslutat om utgången i ärendet.

– Jag kan inte uttala mig om vårt beslut i det här skedet. Vi vill att de berörda föreningarna först ska delges vad vi kommit fram till. Det kan bli sent i kväll (fredag), men det mest troliga är att de får veta det lördag förmiddag. 

Räcker det inte att ringa till de berörda klubbarna?

– Så enkelt är det inte, då det här är en juridisk process och det påverkas också av om det skulle bli en överklagan på beslutet. Jag säger om. Och det här måste gå rätt till. 

Har det varit ett svårt beslut att ta?

– Alla beslut är i princip svåra att ta i coronatider, men vi var överens i nämnden. 

Vimmerby Hockey får alltså vänta ett tag innan de får besked. Nytt speldatum, eller förlust. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!