Vimmerby Tidning öppnar för kommentarsfält

Från och med idag kommer alla läsare kunna kommentera artiklarna i Vimmerby Tidning. Det är en bra och stor nyhet.

Daniel Söderqvist, chefredaktör Vimmerby Tidning

Daniel Söderqvist, chefredaktör Vimmerby Tidning

Foto: Jocke Blomqvist

Krönika2021-09-27 05:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På Vimmerby Tidning vet vi att ni läsare har en massa åsikter om våra nyheter. Ni blir berörda, glada eller arga och upprörda. En liten del av artiklarna har ni hittills haft möjlighet att kommentera när vi delar dem på Facebook och Instagram. Nu kommer det alltså att bli möjligt för alla våra artiklar.

Det går också att i kommentarsfältet ställa frågor direkt till reportern eller till oss. Vi hoppas på en debatt som kan ge flera nyanser till en händelse, fler infallsvinklar och tankar som kanske även kan leda till journalistiska uppföljningar för redaktionen.

Vi inför samtidigt emojis på våra artiklar, så att man precis som i sociala medier, med ett enkelt knapptryck kan visa på reaktioner på artikeln. Tummen upp, tummen ner, glad gubbe eller ledsen gubbe. Emojisarna ligger sist i artikeln, bredvid kommentarsfältet.

För att vi ska kunna garantera att våra kommentarsfält hålls fritt från kränkningar och påhopp så använder vi oss av Ifrågasätt.se, ett företag som modererar kommentarerna utifrån vår publicistiska hållning.

Jag vill också passa på att berätta att vi på onsdag har alla våra artiklar öppna. Det gör vi eftersom merparten av restriktionerna vi haft under pandemin då släpps. Det kommer vi uppmärksamma i olika artiklar, artiklar som är viktiga att de kommer så många som möjligt till del. Det kan vara på sin plats att redan idag understryka att vi även fortsättningsvis måste vara på vår vakt, även om restriktionerna hävs.