Vimmerbyborna tycker till om det politiska läget

"Allmänt rörigt", "Jag blev chockad" och "man undrar hur det ska bli efter det här". Det är några av Vimmerbyrösterna om det politiska läget i landet.

"Man undrar ju hur det ska bli efter det här", frågar sig Martine Turhede.

"Man undrar ju hur det ska bli efter det här", frågar sig Martine Turhede.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-11-29 10:30

Magdalena Andersson (S) avgick innan hon hann tillträda som statsminister. Centerpartiet röstade inte för regeringens budget och Miljöpartiet lämnade regeringen. Den politiska röran har varit svår att undvika.

På Stora Torget träffar Vimmerby Tidning Bertill Stridell. Han följer politiken någorlunda men säger att det inte är det enklaste att hänga med i alla turer.

– Det är allmänt rörigt, tycker jag. Jag är inte så insatt egentligen men visst har det blivit krångligt. Nu blev det som det blev och det verkade ju till och med som att talmannen inte visste om vad som skulle ske, säger Bertil Stridell.

Han får medhåll av Martine Turhede, som även hon besökte Stora Torget på söndagen.

– Jag följer det lite grann och tycker att det är väldigt rörigt. Statsministern avgår, miljöpartiet lämnar och man undrar hur det ska bli efter det här, Martine Turhede. 

Rose Edlund följer också utvecklingen noga.

– Jag hänger vid teven och blinkar knappt. Jag ser det som om att Centerpartiet bär skulden till den här röran. De röstar för Magdalena som statsminister och sen till mångas förvåning så röstar de inte på budgeten. Jag blir så förbannad och chockad, säger hon.

Anders Hemmingsson tycker att man krånglat till alltihop i onödan.

– Jag tycker att man borde gjort det enklare. Statsministern avgick men kunde inte hon ha gått in utan att det hade behövt bli allt det här, det är ju ett val om bara ett år. De hade kunnat hålla sig tills dess tycker jag, säger han.

• Senare idag hålls det en ny statsministeromröstning, som ni kan följa direkt på vår sajt.

"Det är allmänt rörigt, tycker jag", säger Bertill Stridell.
"Det är allmänt rörigt, tycker jag", säger Bertill Stridell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!