Vimmerbys sportchef: "Vi sitter lugnt i båten"

Det finns fortfarande en öppen plats i VH-truppen – men räkna inte med något nyförvärv den närmaste tiden.

I helgen har VH premiär.

I helgen har VH premiär.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-09-29 20:10

– Det var jätteskönt att vi gjorde klart med Victor Östling i måndags. Det är en spelare som kommer göra skillnad. I det här läget har vi ett jättebra lag, vilket gör att vi kan sitta lugnt i båten vad gäller den sista platsen, säger sportchefen Morgan Persson.

Han tillägger:

– Det finns ingen stress, utan vi scannar av hur marknaden ser ut. Och det kan bli en annorlunda marknad i höst. Så sent som igår hörde jag att en liga i Europa kan skjutas upp, alternativt ställas in. Det är inte heller någon som riktigt vet vad som händer i Nordamerika.

– Sammantaget innebär det här att många duktiga spelare kan bli tillgängliga framöver. Vi kommer ha is i magen.

De senaste veckorna har Vimmerby Hockey spelat sju träningsmatcher – med bra resultat. Bland annat blev det en meriterande 4–3-seger i genrepet mot Västervik.

Morgan Persson tycker att det ser lovande ut:

– Det är en jäkla intensitet på träningarna och det har sett bra ut i träningsmatcherna. Det är skitkul att serien drar igång på söndag. Som jag sagt tidigare känns vi mycket mer förberedda den här säsongen, jämfört med samma tidpunkt förra året. Vi är lite bredare och lite spetsigare.

Liksom alla andra hoppas sportchefen att publiken snart kan återvända till Vimmerby ishall. Matcherna mot Tyringe (4 oktober), Troja-Ljungby (9 oktober) och Nybro (14 oktober) kommer spelas inför 50 åskådare.

– Därefter kan vi förhoppningsvis ta in uppåt 500 personer. Det lät i alla fall positivt på regeringens presskonferens. Just publikfrågan är otroligt viktig för både oss och alla andra föreningar i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!