Virserumstränaren: "Gråter en skvätt – men väntat"

Pang. Så ställdes säsongen in. "Extra surt att det blev så när jag kände att vi kunde gått hela vägen", säger Virserums tränare Wictor Holmberg efter beskedet om att det inte blir någon mer hockey.

Efter en stark höst och ett långt uppehåll blev det nyligen klart att det inte blir något mer spel för Virserum i vinter.

Efter en stark höst och ett långt uppehåll blev det nyligen klart att det inte blir något mer spel för Virserum i vinter.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-01-10 11:30

Virserums SGF gjorde nästan rent hus i division 3 södra E. Av 30 möjliga poäng, norpade VSGF 29. De vann serien före rivalen Åseda och båda lagen var klara för att fortsätta tampas i jakten på en division två-biljett i en annan seriesammansättning.

Om det nu inte hade varit för coronapandemin, som omkullkastade de planerna. 

Efter ett långt uppehåll, blev det nyligen klart att serien definitivt ställs in. Det blir inget mer spel för VSGF den här säsongen. I fredags meddelade det Svenska Ishockeyförbundet att man inte kommer kunna genomföra varken slutspel eller kvalspel i de serier som inte kunnat träna och spela den senaste tiden.

– När beskedet kom blev jag först vansinnig. Det kändes som att allt arbete vi gjort under sommaren, hösten och fram tills nu var förgäves. Det var som att spola ner allt i toaletten. Luften gick ur oss. Men någonstans var det ett väntat besked – och med lite distans kan jag tycka att det var ett klokt beslut. Det här drabbar ju inte bara oss, utan alla andra lag och vintersporter, säger tränaren Wictor Holmberg och fortsätter:

– Man får gråta en skvätt och gå vidare. 

Vad händer nu med de utländska spelarna. Har de lämnat?

– Nej, inte alla. Jordan Fogarty har åkt hem till USA och Thomas (Mansbridge) till Kanada. Wesley (Hoverton) och Jeremy (McNeil) ska åka hem om ett par veckor, däremot blir tjecken (Dominik Brzek) och unge kanadensaren Derek Chin kvar som det ser ut. 

Efter att beskedet nu sjunkit in, så ser Wictor Holmberg framåt mot nästa säsong. 

– Vi får väl se det som så att vi får ännu mer tid på oss att förbereda oss och börja jobba med truppen. 

Han har en bra känsla. 

– Vi har pratat med majoriteten av truppen och alla tycks vara positiva till en fortsättning. De verkar trivas bra här. Alla våra utländska spelare har fått kontraktsförslag till nästa säsong, sedan vet jag att några av dem har ögonen på sig från klubbar högre upp, både i Sverige och i Europa. 

Holmberg hoppas på ett ännu starkare Virserum nästa säsong. 

– Vi tittar på att försöka spetsa bredden på truppen. Och jag kan säga att det är många duktiga spelare som hört av sig och verkar intresserade av att vilja spela för oss. Vi har ett bra rykte. Sedan vet vi att det är ett svårt läge både här och ute i världen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!