Zlatan i skytteligatopp – hyllas efter målen

Zlatan Ibrahimovic har gjort två mål i tre raka Serie A-matcher. Efter 3–3-matchen mot Roma hyllades han än en gång av Milantränaren Stefano Pioli.

Stefano Pioli hyllar Zlatan Ibrahimovic.

Fotboll2020-10-27 08:55

– Zlatan är en mästare, men inte ens för honom är det lätt att göra så många mål i början av säsongen, sade Pioli enligt Corriere dello Sport efter måndagskvällens målfest på San Siro.

Ibrahimovic gav där Milan ledningen två gånger, först redan i den andra minuten och sedan när han satte 3–2 på straff i 79:e minuten.

Pioli sade efter matchen att han var överraskad av fysiken hos Ibrahimovic, som vid 39 års ålder toppar skytteligan i Serie A trots att han har missat två av fem matcher på grund av coronaviruset. "Ibra" har gjort två mål i varje match han har spelat så här långt – mot Bologna, Inter och Roma. I skytteligan skuggas den svenske anfallsstjärnan av Torinos Andrea Belotti, Sassuolos Francesco Caputo och Inters Romelu Lukaku, alla på fem mål.

Zlatan Ibrahimovic har vunnit skytteligatiteln i Serie A två gånger. Första gången han blev ligans "capocannoniere" var säsongen 2008/09, då den svenske anfallsstjärnan gjorde 25 mål under sin sista säsong i Inter. Tre år senare vann han skytteligan igen, då efter 28 mål i Milans tröja.

Senare den här veckan väntar ytterligare två matcher för Milan, hemma mot Sparta Prag i Europa League (torsdag) och borta mot Udinese i ligan (söndag).