Banco del Libro-representanter på Vimmerbyvisit

Det var fyra entusiastiska damer tillika representanter för Banco del Libro som besökte Vimmerby, Astrid Lindgrens födelsestad under lördagen.

De fyra gästerna från Banco del Libro, fr v Carmen Martines, Olga Gancia, Maria Beatniz Medina och Breuda Bellorin framför Astrids födelsehus på Näs.

De fyra gästerna från Banco del Libro, fr v Carmen Martines, Olga Gancia, Maria Beatniz Medina och Breuda Bellorin framför Astrids födelsehus på Näs.

Foto:

Astrid 100 år2007-06-07 14:47

Att det var denna organisation från Sydamerika som fick årets ALMA-pris har skrivit mycket om och i veckan delades priset ut på Skansen av Kronprinsessan Victoria.
Men i helgen var ett besök i Vimmerby inplanerat för de fyra damerna och det var utan tvekan en höjdpunkt att få komma till Vimmerby i alla fall gav de uttryck för detta själva...
Det hela inleddes med en samling på Astrid Lindgrens Näs där de fyra presenterade projektet med Banco del Libro och att på olika sätt nå ut i Venezuela med bokens budskap.
Med sydamerikansk glöd berättade man hur arbetet går till och att klockan rann iväg var ingen som tänkte på.
Ett besök inne i den röda byggnaden som är Astrids födelsehem gav starkt intryck på gästerna och efter denna lite mera allvarliga del var det så dags för lite leklust i Astrid Lindgrens Värld.
Där togs de fyra emot av Nils-Magnus Angantyr och Mikael Ahlerup och först var det lunch i Linas kök men sedan var det rundvandring i parken och då träffade gruppen naturligtvis Pippi och Emil och några av de andra sagofigurerna.
Att besöket i ALV var en "höjdare" gick inte att ta miste på...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om