"Malin" kommer till Saltkråkan

Urskog, lantgård och småstadsidyll finns redan i Astrid Lindgrens Värld. Nu blir det också lite saltstänkt skärgårdsmiljö när Vi på Saltkråkan invigs.

Farbror Melker leker med sitt ljuvliga barnbarn Skrållan och har hur kul som helst...Nu blir Saltkråkan ALV:s nya inomhusmiljö. Foto: Scanpix

Farbror Melker leker med sitt ljuvliga barnbarn Skrållan och har hur kul som helst...Nu blir Saltkråkan ALV:s nya inomhusmiljö. Foto: Scanpix

Foto:

Astrid 100 år2007-06-07 12:22

Den 7 juni kommer Malin Melkerson till alldeles nya inomhusmiljön Saltkråkan. Hon, som ju egentligen heter Louise Edlind Friberg, är nog för alltid många gossars allra första förnimmelse av kärlek. "Malin" ska inviga och klippa band och sedan är det dags att hälsa på hos Tjorven och de andra.
- Vi tror att många kommer att njuta av igenkännandet och sedan åka hem och vara sugna på att både se filmerna igen och läsa boken, säger Mikael Ahlerup, vd i Astrid Lindgrens Värld.
Vi på Saltkråkan är en scenografisk miljö, där besökarna får åka vagn mellan närmare 20 favoritscener. Scener som svenska folket varit med om att påverka.
- Vi gick ut med en efterlysning och fick 8 000 mejl och 20 000 förslag, säger Mikael Ahlerup.
Så Saltkråkan är nog inte bara hans favorit.
Nu får Snickargårdens färgstarka karaktärer ta plats i ALV och kanske får vi åter ställa oss frågan; farbror Melker, varför badar du alltid med kläderna på?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om