Sandström nöjd "En spännande och väldigt bra staty"

Önskemålet om en porträttlik staty över Astrid Lindgren har nog allra ihärdigast framförts från Föreningen Bevara Vimmerby. Och det var en nöjd ordförande som såg täckelsen falla i går.

Mikael Sandström, ordförande i Föreningen Bevara Vimmerby, var nöjd igår. Föreningen har jobbat för en porträttlik Astridstaty sedan 1999. Foto: Janne Strömsten

Mikael Sandström, ordförande i Föreningen Bevara Vimmerby, var nöjd igår. Föreningen har jobbat för en porträttlik Astridstaty sedan 1999. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Astrid 100 år2007-06-07 14:26

- Marie-Louise Ekman har gjort en spännande staty på en jättefin idé.
Redan i december 1999 lyfte Föreningen Bevara Vimmerby frågan om en Astridstaty i Vimmerby.
Härifrån var också protesterna knivskarpa när det stod klart att uppdraget att göra ett minnesmärke över Astrid Lindgren var formulerat i en vidare mening, en bild över människan Astrid, hennes liv och gärning.
Mikael Sandström gick i täten när listor med drygt 8 000 namnunderskrifter för en porträttlik staty överlämnades till kommunens politiker för några år sedan.
Så visst var det en belåten Mikael Sandström som stod i duggregnet på torget igår.
- Det är framförallt en stor glädje att vi lyckats i vårt arbete - det var ju många Vimmerbybor som delade vår uppfattning att det här var en angelägen fråga. När man står här idag förstår man ju vilket fantastiskt intresse det är.
Mikael Sandström är också nöjd med utförandet:
- Det är en spännande och väldigt bra staty. Idén är jättefin och nu har människor som kommer till Vimmerby fått möjligheten att bli fotograferade hos Astrid och att känna hennes närhet. Det enda jag kan tycka är att den möjligen är lite mörk, men det kommer ju att förändras med tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om