Sittplatserna gick åt bums

Sittplatserna till fredagens tv-gala för SOS-Barnbyar var minst sagt lättsålda. - De första som släpptes gick på två timmar, resten på en dag, säger Ann-Louise Glader på turistbyrån. Men ståplatser finns det fortfarande.

Martin Stenmarck är SOS-Barnbyfadder och dessutom huvudartist i Astrid Lindgrens Barnbygala.

Martin Stenmarck är SOS-Barnbyfadder och dessutom huvudartist i Astrid Lindgrens Barnbygala.

Foto:

Astrid 100 år2007-06-08 07:59

På fredag blir det som bekant direktsänd insamlingsgala för Astrid Lindgrens barnby i TV4 från Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
Rickard Olsson och Jenny Östergren är programledare för kvällens gala och huvudartist är Martin Stenmarck, själv SOS-Barnbyfadder sedan många år.
Övriga artister som medverkar under kvällen är Andreas Johnson, Anna Sahlin, Benjamin och Bianca Wahlgren och Timbuktu från Rosengård.
Artistunderhållning varvas med reportage från Astrid Lindgrens Barnby i Centralafrikanska Republiken, avsnitt från Astrid Lindgrens filmer och en tävling där tittarna har möjlighet att vinna en bil.
Det behövs omkring 20 miljoner kronor för att kunna bygga och driva barnbyn, där tolv familjehus ska ge 120 barn ett bra liv.
Intresset för att sitta under den två timmar långa galan i Törnrosdalen har varit minst sagt stort.
- När de hundra första sittplatsbiljetterna släpptes tog de slut på två timmar. Resterande 130 såldes på en dag, säger Ann-Louise Glader på turistbyrån, där man har hand om biljettförsäljningen.
Av totalt 500 ståplatser finns det dock omkring hälften kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om