Stort intresse för Astrid Lindgrens Näs

Många Vimmerbybor har passat på att besöka Astrid Lindgrens Näs under den gångna helgen. - Jätteroligt med det här engagemanget, säger Kjell Åke Hansson, projektledare och vd.

Astrid 100 år2007-06-08 08:01

Närmare 300 personer kom för att se Karin Nyman inviga "Källa Astrid" i lördags eftermiddag. Men under resten av helgen har människor fortsatt att komma till Astrid Lindgrens Näs. Ett 80-tal har löst entré till utställningen "Hela världens Astrid Lindgren".
- Engagemanget är stort och vi har fått många sköna reaktioner. Dessutom är det roligt att så många hittat hit och gör olika saker - många strövar bara omkring, andra sätter sig på caféet och tar en kopp kaffe eller vid "Källa Astrid".
Kjell Åke Hansson har mötts av mycket positiva reaktioner.
- Det är bra att området är fritt och att man kan välja vad man vill göra. Det hade varit en annan sak med ett sluten anläggning där man måste betala entré för att komma in.
Den som vill gå till Astrid Lindgrens Näs den 12 juni, när kronprinsessan Victoria kommer för att inviga kulturområdet, bör ha i åtanke att utställningen i nya Paviljongen är stängd under prinsessans besök. Att se Victoria plantera nytt sockerdricksträd går utmärkt, däremot får man vänta till dess att hon lämnat området, 16.00, om man vill se utställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om