Några personer inom Vimmerby Konstförening har startat aktiviteten "Skapande verkstad", där de träffas i Warmbadhuset på torsdagseftermiddagarna, för att skapa konst och inspirera varandra till kreativitet.

Sex av deltagare medverkar i den konstutställning som öppnar på lördag i Warmbadhusets lokaler. Därutöver har föreningen bjudit in ytterligare tre konsthantverkare från Vimmerby och Västervik att ställa ut.

Utställningen öppnar lördagen den 13 april och har öppet över påsk, totalt sex dagar.

Artikelbild

| Smycken av bestick.

I utställningen deltar Inga-Lill Danielsson, Anna Johansson, Anna-Carin Ehn, Kerstin Lindgren Christe, Maria Corazon Hedenberg, Sissi Lindström Andersson, Janne Johansson, Karin Andersson och Marianne Wenström.

Alla har de återbrukat materiel, vilket också är något som genomsyrar hela utställningen.

– Det var ju årets julklapp och det blev en idé till utställningen. Vi behöver inte köpa nytt hela tiden, säger Anna Johansson, som skapat med decoupage och även hittat ny användning för spets.

Intill har Sissi Lindström lagt upp glänsande smycken och servettringar i nysilver. Ett granskande öga upptäcker att de faktiskt är gjorda av bestick.

Artikelbild

| Reklampapper går att använda till mycket.

– Vi tycker återbruk ligger i tiden, säger Marianne Wenström, som bland annat sytt luftiga strandplagg av gardiner.

Ett riktigt "pilljobb" visas av Janne Johansson som med papper och metall återskapar minimodeller av traktorer och skördetröskor.