77-åring häktad efter dödsolyckan

Den man som greps tidigt på torsdagsmorgonen, misstänkt för att ha smitit från dödsolyckan utanför Åtvidaberg tidigare i veckan, har häktats.

Här, på länsväg 134 söder om Åtvidaberg, kördes en man på rullskidor ihjäl.

Här, på länsväg 134 söder om Åtvidaberg, kördes en man på rullskidor ihjäl.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2022-05-30 11:01

I tisdags kväll inträffade en olycka på länsväg 134, strax söder om Åtvidaberg. En man i 50-årsåldern motionerade på rullskidor och rörde sig i riktning från Åtvidaberg mot Kisa när han av allt att döma blev påkörd av en bil. Mannen omkom direkt. Vittnen såg hur en grå eller silverfärgad bil lämnade olycksplatsen i riktning mot Kisa.

Under den tidiga torsdagsmorgonen, klockan , larmades polisen till en adress i Tranås där en berusad man, 77 år gammal, var i färd att lämna platsen i en silverfärgad bil med skador framtill. Mannen greps och kom snabbt att bli misstänkt för dödsolyckan utanför Åtvidaberg.

På fredagen meddelade Linköpings tingsrätt att mannen häktats, på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Åtal ska vara väckt senast den 10 juni.

Tisdagens olycka är inte den första i länet där en rullskidåkare förolyckats. I december 2018 blev en man i 50-årsåldern påkörd när han var ute och motionerade med rullskidor. 

Även den trafikolyckan inträffade på länsväg 134, mellan Rydsnäs och Forsnäs i höjd med Österbymo. Bilisten som körde på rullskidåkaren dömdes senare av Linköpings tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för bland annat grovt vållande till annans död. 

Tingsrätten skrev i domen att motionären var väl synlig och att varken mörker, fuktig vägbana eller dimma kan ha hindrat bilföraren från att se motionären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!