Dödsolyckan: Polisen söker efter man i 70-årsåldern

Efter tisdagens dödsolycka på länsväg 134, då en rullskidåkare i 50-årsåldern omkom, söker polisen efter en man i 70-årsåldern som stannade till på olycksplatsen.

Här, på länsväg 134 söder om Åtvidaberg, kördes en man på rullskidor ihjäl.

Här, på länsväg 134 söder om Åtvidaberg, kördes en man på rullskidor ihjäl.

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles photo

Åtvidaberg2022-05-26 13:43

Olyckan inträffade på länsväg 134, strax söder om Åtvidaberg, vid 19-tiden på tisdagen. En man motionerade på rullskidor och rörde sig i riktning från Åtvidaberg mot Kisa när han av allt att döma blev påkörd av en bil. 

– Mannen omkom omedelbart, säger polisens förundersökningsledare, Marie Åhlund.

Vittnen har berättat att de sett en grå eller silverfärgad bil som lämnade olycksplatsen i riktning mot Kisa. Polisen säger nu att bilen är av märket Skoda och troligen har skador i fronten och sannolikt även en trasig vindruta. 

– Den här bilen måste vi hitta. Vi har med hjälp av Transportstyrelsen tagit fram en lista på tusentals fordon, säger Marie Åhlund.

Polisen bearbetar listan för att ta fram fordon som har ägare som är bosatta i närområdet. Polisen planerar att kontakta alla fordonsägare med bilar av märket Skoda i området för att få tips.

Polisen kommer även att ta in bildmaterial från de fartkameror som finns på angränsande vägar i området. Möjligheten finns att föraren fångades på bild om han körde för fort. 

Marie Åhlund avslöjar även att polisen söker efter en man i 70-årsåldern. 

– Det handlar om en man som vittnen har sett på olycksplatsen och som sedan lämnade i en bil. Den här mannen fanns inte kvar på platsen när polisen kom fram. Han beskrivs som lång och smal. 

Misstänker polisen att denne man är identisk med föraren av den här bilen?

– Jag kan inte bekräfta det. Vi vet inte om det är föraren eller om det rör sig om ett vittne. Men vi är mycket angelägna om att få tag i den här mannen, säger Marie Åhlund. 

Föraren som körde på rullskidåkaren är misstänkt för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycksplats. Ännu på onsdagseftermiddagen var han på fri fot.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!