Man i 50-årsåldern död efter olycka i Åtvidaberg

En man som färdades på rullskidor blev påkörd av en bil under tisdagskvällen i Åtvidaberg och avled på platsen. Polisen efterlyser nu en bil med skador på framsidan.

Här, på länsväg 134 söder om Åtvidaberg, kördes en man på rullskidor ihjäl.

Här, på länsväg 134 söder om Åtvidaberg, kördes en man på rullskidor ihjäl.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidaberg2022-05-25 10:18

Det var på tisdagskvällen några minuter efter klockan 19 som en personbil körde på mannen på länsväg 134 (vägen mot Kisa), precis söder om Åtvidaberg. Initiala uppgifter gjorde gällande att mannen färdades på en elsparkcykel, men under onsdagen uppgav polisen att det var rullskidor.

Den avlidne personen var en man i 50-årsåldern, enligt polisen hemmahörande i östra Östergötland. Anhöriga har underrättats.

Bilisten ska efter kollisionen ha smitit från olycksplatsen.

– Det kan bli en hel del olika misstankar av en sådan här händelse. Det viktigaste är att vi får tag på den här personen så vi får prata med föraren och höra dennes inställning till själva händelsen, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Under onsdagsmorgonen gick polisen ut med information om att vittnen sett en mindre grå eller silverfärgad personbil lämna platsen. Bilen ska ha haft tydliga skador på fronten och troligtvis även på framrutan.

– Märker man eller känner till en bil som är något mindre och av färgen silver eller grå som har nyuppkomna skador kan man fundera på att ge oss en signal så att vi sen får göra bedömningen om bilen var inblandad i den tragiska händelsen, säger Johnny Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!