Vittnet såg byggnaden brinna ner

Emelie Andersson var först på plats och larmade räddningstjänsten om branden i förrådet utanför Kopparvallen under natten mot måndagen. "Min mamma hörde en explosion", säger Emelie.

Emelie Andersson fångade lågorna på bild.

Emelie Andersson fångade lågorna på bild.

Foto: Emelie Andersson

Åtvidaberg2019-05-27 09:09

LÄS MER:Så säger ÅFF:s ordförande om branden.

Emelie Andersson, boende i Åtvidaberg, blev väckt av sin mamma natten mellan söndag och måndag. Mamman berättade att hon hade hört en explosion och såg sedan en rökpelare längre bort från sin balkong.

Hon väckte då Emelie som också såg rökpelaren och de begav sig ut för att ta reda på var röken kom ifrån, och hur allvarligt det var.

– Jag ringde SOS under tiden vi gick till bilen för att förbereda dem. Det kändes som att det var något allvarligt som hände, säger Emelie.

LÄS MER:Byggnaden gick inte att rädda.

Det här var runt 03.30 under natten mot måndagen. En förrådsbyggnad på Kopparvallen stod i lågor.

– När vi kom dit såg vi att det var helt antänt. Jag förstod att hela förrådet skulle brinna ner. Med tanke på det vi såg på vägen dit, så var det inte förvånande att det brann så kraftigt, säger Emelie Andersson.

Var det någon risk att branden skulle sprida sig till andra byggnader trodde du?

– De närmaste byggnaderna där det bor folk ligger på andra sidan kanalen, så där kändes det inte som någon risk tack vare vattnet. För att branden skulle sprida sig åt något håll behövdes det nog lite mer vind åt något håll. Räddningstjänsten var på plats snabbt, det tog ett par minuter från det att vi kom fram till platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om