Ett varmt mottagande

Vi lyfter från ett regnigt Arlanda och efter fyra timmars ompysslande av flygvärdinnorna så tar vi mark. Mallorca bjuder på ett varmt mottagande med 24 plusgrader och det är ju inte helt fel när nya Audi A3 ska provköras på grisfesternas förlovande ö. Bilen är en framgångssaga som rullar in på sitt sjuttonde år - fast nu i helt ny skepnad med bländande kvalité, snygg design och avancerad teknik.

Foto:

Audi2012-12-31 05:05


Våra testbilar står uppställda med millimeterprecision utanför flygplatsen och ett gäng tyska charterturister turas om att bli fotade vid attraktionen. Det slutar med att de ber om att få provsitta testbilen till reseledarens stora förtvivlan eftersom de redan är en halvtimme försenade. Det här ger naturligtvis en vink om hur intresset för nya Audi A3 är i hemmanationen.

Håller på traditionerna
Att provköra bilar på Mallis är som att åka på en ospecificerad charterresa: allt kan hända. Spanjorerna kör som vettvillingar, trafiken är intensiv och respekten för stoppljusen är lika stor som för polisen - med andra ord ingen alls. En bil som däremot hyser största respekt hos konkurrenterna är Audi A3 och just nu lanseras en helt ny generation. Tyskarnas specifika utseende med den sexkantiga grillen finns där liksom de lite sneda xenon-strålkastarna. Även bakpartiet är snyggt med den lilla takvingen samt nedre diffusorn vilket ger baken en riktig stuns, speciellt om bilen har två avgaspipor. Inredningen är elegant och bjuder på ett rejält lyft jämfört med föregångaren. Det är snyggt och förhållandevis luftigt, men fortfarande har kupén lite väl mörka interiörkulörer. 365 liter är vad som platsar i bagaget men siffran ökar till 1 100 då man fäller det tvådelade baksätet.

Snabbis på Mallis
Mallorca är välkänd för sitt vackra väder och turisterna vallfärdar hit från hela världen. Men för oss bilnördar erbjuder ön så mycket mer än sol och bad. Mallis är nämligen ett eldorado vad gäller härliga serpentinvägar och tuffa körförhållanden. Hälften motor och hälften chassi är det som tillsammans kallas körglädje och det bjussar nya A3 på: fjädringen gör nämligen ett utmärkt jobb och motorerna är pigga. Under huven erbjuds inledningsvis bensinfyror på 122 respektive 180 hästkrafter samt dieselfyror på 105 respektive 150.
Vårt ressällskap är den minsta bensinmotorn med det välbekanta namnet 1.4 TFSI, vilken kan bli din för 227 000 kronor. Färden till hundra rullar på 9,3 sekunder, topphastigheten är 203 km/h och förbrukningen 0,52 liter milen samtidigt som koldioxidutsläppet tvärstannar exakt på 120 gram, vilket betyder miljöbonus. Efter två intensiva testdagar så kan vi konstatera att nya Audi A3 kommer att få ett varmt mottagande på marknaden. Vi är mer än nöjda efter vår snabbis på Mallis!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!