Naturskönt vid Hornåberg

Badpatrullen har besökt många av badplatserna i Kinda. Nu har de stannar vid den sista anhalten för sommaren, Hornåbergs Camping. Hornåbergs Camping ligger vid utkanten av Horn, straxt efter att man har svängt av riksväg 135.

Foto:

Badplatstest2004-08-23 08:44

Men det är bekvämt cykelavstånd till campingen och badplatsen för Hornborna. Dessutom finns det bostadsområde när campingen. De som bor där behöver bara behöver gå några hundra meter för att komma till campingens badplats.

Bryggor
Vid badplatsen finns det bryggor som ramar in det grunda vattnet där barnen kan bada eller kasta badbollar till varandra. Det gör systrarna Michaela och Daniella Harrysson som är på plats och badar med mormor Connie Pettersson.
Vid vattenbrynet finns det skön sandbotten som gör det lämpligt även för de minsta att sitta och plaska vid strandkanten.
Men leker barnen på bryggorna bör man ha dem under uppsikt. Vattnet utanför bryggorna är mycket djupt så det är viktigt att de som inte är simkunniga faller från bryggan i det djupa vattnet. Ett tips är att låta barnen bära flytväst om de vistas vid de yttersta bryggorna.
Men det djupa vattnet ger möjligheter till badglädje till de modiga. Det finns ett hopptorn där man kan hoppa från tre olika höjder. Eftersom badplatsen är vid Stångån är det inte långt mellan stränderna och de som kan simma långt kan lätt simma över till andra sidan ån.

Naturskönt
Stranden består främst av en stor gräsplan. Där kan föräldrar vila på filtar och badlakan och ha en god uppsikt över de badande barnen. Det finns stora björkar nära stranden som ger skön skugga för de som inte gillar solen.
Badplatsen vid Hornåbergs camping ligger mycket vackert vid Stångån. Ligger man vid stranden och tittar ut över vattnet ser man höga berg och gröna träd på andra sidan sjön. Simmar man i vattnet och tittar in mot stranden ser man en parktfull grönska En hög bergsklippa ger bakgrund till den gröna gräsplanen vid vattnet. De stora Björkarna ger även de ett vackert intryck.

Allt man behöver
Badplatsens närhet till campingen gör att det finns allt man behöver mycket nära. I en röd huslänga med vita knutar som ligger precis vid stranden finns omklädningsrum. Dessutom finns det kiosk där man kan handla glass och läsk och andra svalkade varor som kan behövas vid ett strandbesök.
Efter ett lugnt och svalkade dopp i Hornåberg avslutar nu badpatrullen sin patrullering av Kindas badplatser. Kanske kommer de åter nästa sommar.

De stora Björkarna vid Stångåns strand ger skön skugga. Foto: Louise Tollemark
De stora Björkarna vid Stångåns strand ger skön skugga. Foto: Louise Tollemark
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om