Politiker besöker företag för att få ökad kunskap

Det lilla kan ibland bli enormt stort. Politiker fick i fredags veta hur en idé i Bellö omvandlades till en prislapp på flera miljarder.

1968 började verksamheten i det gamla mejeriet som lagts ner.

1968 började verksamheten i det gamla mejeriet som lagts ner.

Foto: Ivonne Svahn

Bellö2019-03-01 16:30

Eksjö.nu och näringslivsavdelningen i Eksjö arbetar för att näringslivet ska utvecklas. En del i det arbetet är att företagen ska ha en bra kontakt med kommunens politiker och tjänstemän.

Vid minst fyra tillfällen per år gör politikerna i tillväxt- och utvecklingsnämnden, TUN, företagsbesök. Nytt för i år är att representanter från samhällsbyggnadsnämnden deltar.

– Vi gör det för att politiker och tjänstemän ska få lära sig mer om näringslivet och få veta vad företagen förväntar sig av kommunen. Både stora och små företag besöks och ibland besöker vi flera företag på en dag, säger näringslivschef Marie Brask.

Det är tredje året konceptet körs och Marie Brask säger att det varit uppskattat hos både företag och framförallt hos politikerna.

– Det finns verksamheter de inte vet om, och inte heller vilka kontakter företagen har i världen. Det kan jag tycka är väldigt viktigt att veta då man sitter i olika ledningsgrupper.

Maria Havskog, ordförande i TUN och företagare, säger att det är intressant att få veta vilka utmaningar förtagen står inför.

På fredagen besöktes lack- och färgföretaget Sherwin Williams i Bellö där vd Lars Nordgren informerade.

Allt började med att tre stockholmare köpte ett nedlagt mejeri i Bellö 1968. 2010 såldes dåvarande verksamhet till Sherwin Williams – för tre miljarder kronor.

Företaget ingår nu i världens största bolag när det gäller färg men grundidén finns kvar.

– Det är oerhört viktigt för oss att vara nära kunderna, säger Lars Nordgren.

Lars Nordgren, vd på Sherwin Williams i Bellö, har jobbat på företaget i 28 år.
Lars Nordgren, vd på Sherwin Williams i Bellö, har jobbat på företaget i 28 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om