Anställd släckte brand på industri

På tisdagsmorgonen var det en brand inne på färgfabriken i Bellö. Det ledde till ett stort räddningspådrag som involverade ett 40-tal brandmän.

Foto: Arkiv

Bellö2022-06-14 09:27

Det var strax före klockan 07:30 på morgonen som räddningstjänsten larmades till Sherwin Williams i Bellö.

– Då var det en mindre brand inne i ett kemikalierum. Av okänd anledning var det en kabel som började brinna, säger Sören Gustavsson vid SOS ledningscentral.

Till en början fanns det en stor oro över att branden skulle sprida sig. Inte minst med tanke på det hanteras mycket känsliga ämnen i fabriken.

Lyckligtvis gick allting bra. Branden släcktes snabbt och det stora arbetet under förmiddagen var att vädra inne i fabriken, samt kyla ner övervåningen där det uppmättes förhöjda temperaturer.

Företagets vd Lars Nordgren, som för tillfället befinner sig utomlands, säger så här till Vimmerby Tidning om tisdagens händelse:

– Det hade utbrutit en brand i ett begränsat lastningsutrymme hos oss. Då var det en av våra operatörer som rådigt tog en brandsläckare och troligtvis släckte hela branden direkt. Operatören stängde branddörrarna och då gick det automatiskt ett brandlarm till räddningstjänsten som väldigt snabbt var på plats.

Enligt Lars Nordgren var det cirka 100 personer som jobbade vid fabriken när det började brinna.

– Vi utrymmer alltid hela anläggningen vid ett brandlarm, säger Nordgren och tillägger att ingen person kom till skada.

– Räddningstjänsten har som vanligt gjort en fantastisk insats.

 Har produktionen påverkats?

– Inte vad vi kan bedöma i dagsläget, men det måste vi utreda.

Lars Nordgren, vd för Sherwin Williams i Bellö.
Lars Nordgren, vd för Sherwin Williams i Bellö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!