1007 - med rätt att köra

Låt oss presentera nyexaminerade agent 1007 - med rätt att köra. Peugeots tuffa småbil har fått ett namn som för tankarna till James Bond och det finns faktiskt flera likheter. Båda är charmiga, eleganta och får alla tjejer att falla pladask. Även fransoserna har sina Q-tekniker och peggan är specialpreparerad med många finesser. Vad sägs exempelvis om tolv förklädnader och elektriska skjutdörrar? Ja, 1007 lär bli livsfarlig för motståndarna!

Foto:

Bilnyheter2004-07-09 07:32

Gång på gång presenterar fransoserna fräcka stadsbilar. Årets överraskning heter Peugeot 1007 och är stor i orden men liten på jorden. På 373 centimeter kombineras nämligen skojiga proportioner med läckra färger och helrätt formgivning aŽla Pininfarina. Men vänta ett tag, vart har de traditionella dörrarna tagit vägen? Jo, de är skrotade och ersatta av två elektriska skjutdörrar som öppnar nittiotvå centimeter Lanseringen sker under våren 2005, men häng med på ett hemligt uppdrag redan nu?

Säkerheten främst
Det brukar inte sluta lyckligt när James Bond rattar franskt - förra gången det begav sig var i "Levande Måltavla" Bilens tak skalades först av i en vägbom och efter en halsbrytande jakt på Paris gator så klövs fransosen slutligen på mitten. Ja, tacka gudarna för att nya 1007 är försedd med antispinnsystem och har upp till sju krockkuddar. Interiören är dessutom ovanligt flexibel och baksätet kan skjutas hela 28 centimeter i längsled. Men det mest iögonfallande är att bilägaren kan skräddarsy sin personliga kupé och helt sonika byta ut arton delar på en kvart. Det finns tolv olika klädselpaket att välja mellan, vilket gör att man exempelvis kan ha tomteröd inredning till jul och skogsgrön till midsommar. Under huven erbjuds två bensinare på 75 respektive 110 hk, samt en diesel med partikelfilter på 70 hästar. Visst är det så man blir både rörd och skakad - utan att ta sig "en jäkel" på känt Bondmanér!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!