318 kurvor med Camaro

Vi tog cabbversionen av sprillans nya Chevrolet Camaro på en roadtrip i Smoky Mountains på bilens hemmaplan i USA.

Bilnyheter2015-10-17 04:05


Muskelknutten har hårdbantats, slimmats och trimmats för att matcha värsta konkurrenten Ford Mustang, som i sin tur vässats för att locka en yngre generation kunder. Vår superdesignade glidare får avundsjuka blickar och tummen upp från mc-gängen vi möter på de slingrande bergsvägarna.

"Tail of the Dragon" heter den mest extrema biten med 318 kurvor på bara 17 km. Hit vallfärdar bil- och mc-entusiaster från både staterna och andra världsdelar för att testa kurvteknik och skryta med att man kört på den kurvigaste vägen i USA. En slösande sol gör dagen perfekt för att cabba ner och känna dofterna från skog, nyklippta ängar och tvåtaktsrök från motorcyklar.

Fjäder i hatten
En vägskylt berättar att nästa lilla stad heter Cherokee. Första tanken är att namnet anspelar sig på alla Jeep Cherokee som klättrar på de hundratals stigarna som genomkorsar bergsmassivet. Det visar sig vara helt fel.

Staden befolkas av ättlingar till de stolta Cherokeerna som till slut fick se sig besegrade av den vite mannen. På parkeringen träffar vi Joe eller Big Rock som är hans indiannamn. Han bär stolt Cherokeernas gula festdräkt med fjäderutsmyckning och är mer intresserad av vår Camaro än att berätta om sin vardag som indian i det amerikanska samhället.

Själv kör Joe en tio år gammal Toyota Corolla och vi pratar hästkrafter och bildesign. "En Camaro skulle man ha" konstaterar han med längtansfull blick och det är bara den enorma fjäderskruden som hindrar honom från att provsitta förarsätet.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!