Älgvarning utfärdad

Det är inte ofta som älgvarning utfärdas i spelstaden Las Vegas, men nu har det hänt. I ett inferno av enarmade banditer och roulettebord presenterades Volvo XC90 Power Utility Vehicle. Det är ett vrålåk som bräcker det mesta och vars framskärmar pryds av emblem på skogens konung. Alla som utövar älgjakt får dock lägga benen på ryggen - under huven arbetar nämligen en ståtlig "åttataggare" på 650 hästar (förlåt) älgar!

Foto:

Bilnyheter2004-11-16 08:25

Vasaloppet, Nobelpriset, dalahästen och kungafamiljen i all ära - men inget är så starkt förknippat med vårt avlånga rike som älgen. "Så om en världsberömd sportbilstillverkare kan placera en stegrande häst i kylaren, varför kan vi inte använda oss av skogens konung" resonerade Volvo. Låt oss ta älgen vid hornen?

God jaktlycka
Varje år försvinner hundratals älgskyltar under mystiska omständigheter och tullen hävdar att majoriteten smugglas över våra gränser Därmed ligger det här värstingåket riktigt pyrt till, den har nämligen två blågula "älgskyltar". Ja, det är inte undra på att Volvo XC90 PUV är utrustad med ett sofistikerat tjuvlarm som fått sin inspiration av när storspelarna vinner superjackpoten i banditstaden: sirener börjar tjuta och allt börjar blinka.
Konceptbilen har dessutom ett megafräckt utseende tack vare en elak front med luftintag, kraftiga skärmbreddare och hjul i kolossalformat. Men det mest häpnadsväckande återfinns under huven - där jobbar nämligen en trimmad vinkelåtta på 650 älgar.
Några prestandauppgifter vill inte pressfolket ange, men räkna med att nå hundrastrecket på under fem sekunder och toppa över 300 knutar. Snacka om jaktlycka!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!