American Express

(Detroit - USA) Den amerikanska drömmen handlar inte enbart om att vem som helst kan bli president. Nej, den handlar minst lika mycket om mullrande vinkelåttor och kaxig formgivning. Det vet Chevrolet efter sextiotalets braksuccé med Impala SS. Nu är det dags att presentera en hypermodern efterträdare vars bakfenor flugit all världens väg. Däremot följer Chevy SS traditionen med utmanande kurvor och pulver under huven!

Foto:

Bilnyheter2003-02-03 13:35

Det har alltid varit något utöver det vanliga att ratta en Chevrolet med det klassiska Super Sport-emblemet som debuterade 1961. Här snackar vi verkligen om läcker design, massor av hästkrafter och köregenskaper av yppersta klass. Nya Chevy SS är med andra ord rena nöjesmaskinen att köra - men är dessvärre ett lätt byte för sheriffens laserpistol.

Spänner musklerna
För bara några år sedan var det omöjligt att presentera sportbilar med fyra dörrar och baksäte. Men nu har vinden vänt och femsitsiga fartåk är plötsligt högsta bilmode. Titta bara på Mazda RX8, vilket Chevrolet tycks ha gjort och sedan blåst upp formerna ytterligare. Inredningen är enormt läcker och sittbrunnen blandar det moderna med det traditionella. Hela kupén är klädd i svartfärgat läder och instrumentpanelen innehåller knappar i aluminium. Samtliga åkande har dessutom tillgång till internet och kan avnjuta filmer i widescreen-format. Men det är naturligtvis de åtta cylindrarna under den bulliga motorhuven som är djupt inpräntade i den amerikanska själen. Mullret är bedårande och totalt finns 430 kusar till högerfotens förfogande. Därmed lär det behövas både en motorväg med fri fart och ett American Express med fri kredit!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!