Backat och klart

Är du en av dem som tycker det är svårt att fickparkera och ständigt tvingas backa in och ut för att få bilen i rutan? Nu gör Skoda det lätt att parkera rätt! Nya "tjecka" Superb hjälper dig inte bara hitta en lämplig ruta, utan parkerar även bilen åt dig. Den nyutvecklade parkeringsassistansen är värd sin vikt i guld och det enda föraren behöver göra är att sköta gas samt broms. Tur är väl det - Skoda Superb är ju närmare fem meter lång.

Foto:

Bilnyheter2009-09-18 07:04


Skoda-ägare är som bekant vana vid att få mycket bil för pengarna och nya Superb gör ingen besviken. Komforten är i businessklass och tack vare det stora innerutrymmet färdas man oförskämt bra. Frågan är om den nya limon inte kvalar in som tjeckernas mest prisvärda bil genom tiderna?

Lätt att parkera
Det är i baksätet som Skoda Superb upplevs bäst, utrymmet är gigantiskt och bjuder på en ordentlig bensträckare. Finesserna är många och här tycks inget ha lämnats åt slumpen. Bagageutrymmet är kolossalt och lösningen till den tvådelade bagageluckan unik. Normalt öppnas den som på en sedan men med en simpel knapptryckning åker både luckan och bakrutan upp likt en halvkombi. Men det fiffigaste av allt är utan tvekan parkeringsassistansen som hjälper till att hitta en lämplig ruta och sedan parkerar bilen åt dig. Systemet använder sig av fyra sensorer fram och lika många bak samt två på sidorna vilka automatiskt upptäcker lämpliga parkeringsrutor. Är luckan tillräckligt stor så visas ett meddelande i färddatorn sedan är det bara att stanna, släppa ratten och lägga i backen. Autopiloten parkerar själv och föraren behöver endast gasa och bromsa. Parkeringsassistansen kostar 6 900 kronor men väljer du till Elegance så blir slutnotan endast 3 900 extra. Priset för nya lättparkerade Skoda Superb Ambition startar från 217 400 kronor. Det är backat och klart för succé!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!