Bagge utan skal

Vintern har inte hunnit börja innan det första vårtecknet dyker upp. Det är en nostalgisk "bagge" utan skal som rullar fram ur Volkswagens gömmor. Därmed har den klassiska folka-cabben fått sin moderna efterträdare. Suffletten är exempelvis ett förfinat plagiat av originalet från 1950. Numera erbjuds dock taket i elutförande, men entusiasten nöjer sig säkert med den klassiska "enhandsfattningen" från tiden det begav sig!

Foto:

Bilnyheter2002-11-06 14:50


När Volkswagen Beetle presenterades 1998 blev många kunder blåsta på konfekten - för var fanns den eftertraktade cabben?
Åren gick, inget hände och till sist tog Kaliforniens stylingfirmor lagen i egna händer.
Vinkelslipen åkte fram och taken blev till skrot. Kunderna skrattade ända fram tills den första regndagen, då suffletten plötsligt blev ett sprinklersystem.
Det behöver vi inte oroa oss för i originalversionen av Beetle Convertible 2003.

Singlar på jaktÄnda sedan den första prototypen såg dagens ljus har det vattnats i munnen. Minsta skruv bär spår av minutiös formgivning och att bilen bygger på Golf är svårt att tänka sig när man sitter nersjunken i den öppna sittbrunnen. Den stora runda hastighetsmätaren finns naturligtvis fortfarande kvar, liksom den klassiska blomvasen. Men däremot har tyskarna försett cabben med två skyddsbågar bakom baksätespassagerarna som automatiskt fälls upp om man överträder naturlagarna. Det kan behövas, under huven erbjuds nämligen tre bensinmotorer och en diesel. Världspremiären sker på Detroits bilsalong i januari nästa år men redan nu vet Volkswagens marknadsstrateger hur kundprofilen ser ut. Hälften av köparna är karriärkvinnor under 40 år. 25 procent av dessa är dessutom på jakt efter den rätte mannen och 75 procent äger mer än en bil. Nå, platsar du?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!