Barnsligt kul på 3-hjul

Många hävdar bestämt att det var bättre förr och Morgan 3 Wheeler är ett ypperligt exempel på att så också är fallet. Designen är klassisk men ändå tidlös och bilen väcker utan tvekan liv i glansdagarna från början av 1900-talet. Trehjulingen är nästintill en kopia av engelsmännens första bil, men har begåvats med den senaste tekniken. Nu återstår det bara att se om nya Morgan 3 Wheeler lever upp till originalet.

Foto:

Bilnyheter2012-08-13 06:08


Entusiasterna hävdar bestämt att i en äkta Morgan ska ägaren kunna glida fram, röka en cigarr och sedan kunna sträcka ut handen för att nå ner till asfalten och fimpa cigarren i farten. Något som stämmer överens med nya 3 Wheeler.

Flygande faran
Morgan har verkligen lyckats med att plocka fram en gammeldags charm och sportvagnen påminner lite om ett stridsflygplan, men det återkommer vi till. Även om bilen är splitter ny tror många att det är en gammal veterankärra och det är fullt förståeligt. Här finns inga tjusiga finesser som inbyggd GPS och antisladdsystem utan här är det "back to the old times" som gäller, så det är bara att plocka fram lädermössa och racinghandskar. Möjligheterna är många och du kan sätta din egen prägel på trehjulingen. Förutom en rad olika kulörer finns även racingdekaler samt olika flygplansteman - bland annat symboler från det engelska flygvapnet. Under huven arbetar en 115 hästkrafter stark motor från Harley Davidsson, vilket resulterar i att 0-100 fixas på 4,5 sekunder samtidigt som det roliga tar slut först när hastighetsmätaren når 185 km/h. Priset hamnar runt 350 000, vilket motsvarar ett kilopris på 700 kronor för en Morgan 3 Wheeler!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!