Bilarna vi väntar på

(Stockholm) Hösten närmar sig med stormsteg och det innebär att bilindustrin är fulladdade med spännande nyheter. Nästan allt är dolt i dimma och höljt i dunkel, men det finns några få undantag. Det är företagen som läcker information för att bjuda konkurrenterna på skrämselhicka. Spärra upp ögonen - det är dags att presentera fyra av bilvärldens just nu minst bevarade hemligheter!

Foto:

Bilnyheter2002-09-03 12:45

Mazda2Småbilar brukar oftast vara en bristvara på höstens bilsalonger, men på Paris "catwalk" blir det världspremiär för nya Mazda2. Det är en bilmodell som är härligt hög, klipskt kort och smal som en viktväktare. Ändå har japanerna lyckats bygga en bil som erbjuder gott om plats för fem fullvuxna. Under huven jobbar tre bensinmotorer på antingen 75, 80 eller 100 kusar. Det här är helt enkelt en "kärra" för dig som söker driftsäker transport till gynnsam ekonomi.

Porsche Carrera GTÄn"boulevardmissilen" Carrera GT. Det är tyskarnas senaste bidrag till superbilsfloran och bjuder på bilkörning för hela slanten - det vill säga för sisådär 3.5 miljoner kronor. Allt i Carrera GT specifikationer andas racing. Den kompakta vinkeltian på 558 hästar har exempelvis skruvats fast i en monococque i kolfiber och fartupplevelsen kan närmast beskrivas som att flyga på låg höjd. Det tar nämligen enbart tio sekunder att accelerera till 200 och topphastigheten överstiger 330 km/h.

Renault Kangoo BreakŽupOm framtiden blir som Renault vill så är det roliga tider som stundar. För nu behöver vi inte välja mellan terrängbil, pickup och cabriolet. Nya Kangoo Break Žup är nämligen allt på en och samma gång. Hemligheten är att taket och karossens sidopaneler kan öppnas i bakänden så att bilen blir lika mångsidig som en pickup. Resultatet blir en ovanligt lastvänlig Renault som sväljer allt ifrån surfingbrädor till skidor. Dessutom presenterar fransoserna sin första mountainbike som naturligtvis passar utmärkt till Kagoos lastutrymme...

Volkswagen TouranNu kastar sig Volkswagen in bland flexibilarna med Touran. Vitsen är förstås flexibiliteten: bilen rymmer fem personer samtidigt som bagageutrymmet lastar 600 liter. Dessutom finns det 39 olika stuvfack och sätena kan otroligt nog placeras på 500 olika sätt. Touran kommer att erbjudas i tre utrustningsnivåer och vid introduktionen våren 2003 finns motorer från 100 till 136 hästar. Volkswagen tror mycket på modellen som för övrigt ska slåss med framgångsrika Opel Zafira och Renault Scénic. Må bästa bil vinna!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!