Bilen som rockar loss

Sommartider är festivaltider och alla musikälskare har ett späckat tidsschema. Det är Hultsfred, Arvika och Roskilde - men alla bokningsansvariga har missat det största dragplåstret. Chockrockaren Scion Widebody xB ska ut på sommarturné och här är det bara en sak som gäller: hörselskydd på. Det är nämligen en superfräck discjockeybil som byggts av Pioneer och resultatet är minst sagt öronbedövande. Här kan vi snacka om kraftfull urladdning!

Foto:

Bilnyheter2004-06-18 03:10

Projektet verkar egentligen helt vrickat - för vem bygger en konceptbil som är lika fyrkantig som festivalernas bajamajor och dessutom utrustar skapelsen med en ljudanläggning som saknar motstycke i världen? Jo, svaret är bilstereospecialisten Pioneer och Toyotas amerikanska ungdomsbil Scion. Men du som är ljudintresserad och inte ryggar tillbaka när decibelmätaren slår över på rött kommer att bli märkta imponerad. Låt oss rocka loss!

Frivilliga sökes
Tänk dig att soundchecka en ljudanläggning som är god nog för 6860 watt. Ändå är det inte Hawaiiscenens högtalare i Hultsfred vi beskriver, utan ljudanläggningen i en bil. Extra glasförsäkring är naturligtvis ett måste, ändå är rutorna i Scion Widebody xB bepansrade för att klara effekten Men det häftigaste händer med ett tryck på en knapp: då öppnas nämligen bagageluckan och ut glider ett komplett discjockeybås med mixerbord samt dubbla cd- och skivspelare. Skrytbygget har tagit 3000 timmar att färdigställa och lönen för mödan är två av ljudvärldens finaste utmärkelser. Interiören är förändrad med hjälp av ett ljusspel som använder sig av fiberoptik och under huven har den fyrcylindriga standardmotorn hottats upp med lustgas. Allt är tillverkat precis på bristningsgränsen och frågan är om det finns någon frivillig som vågar spränga ljudvallen?

Fakta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!