BMW:s sommarflört

(München - Tyskland) Snart är det dags för BMW:s inbitna roadsterfantaster att dra på sig skinnluvan och kleta solskyddsolja på nästippen. Nya Z4 är här och det är en styrkedemonstration som låter håret fladdra fritt i sommarvinden. Den slätstrukna designen från Z3 är ett minne blott och den här gången har bayrarna tagit i så konkurrenterna baxnar!

Foto:

Bilnyheter2002-07-22 19:01

När BMW presenterade futuristiska Z1 under det glada åttiotalet så lanserade tyskarna bokstaven "Z" som stod för tyska "Zukunft", vilket betyder framtid. På tur stod en välbekant körmaskin vid namn Z3 och några år senare krutpaketet Z8 - båda blev introducerade som James Bonds tjänstebil. Den senaste nykomlingen i "zortimentet" får dock klara sig utan 007:s draghjälp vid premiären i början av nästa år.

Ruggig roadster
Visst är BMW Z4 en fulländad orgie i färg, fart och form? Men Chris Bangels design i all ära, det är ändå tekniken som gör paketet fulländat. Motorprogrammet omfattar därför två sexor på antingen 231 eller 192 hästar. Den breda spårvidden, extremt låga tyngdpunkten samt den optimala viktfördelningen 50:50 mellan fram och bakaxel bidrar till att ge roadstern enastående köregenskaper. Inuti består Z4 av naken aluminiumplåt och instrumenteringen är tämligen spartansk. Det sportiga understryks dessutom av den minimala stoppningen i de båda stolarna. Därmed har busbilen allt som krävs för att ge dig ditt livs åktur - tacka "Dynamic Drive Control" för det. Systemet hjälper nämligen till att köra skjortan av det mesta på kurviga vägar. Omtumlande är bara förnamnet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!