Brittisk Bondfångare

Det är bråda dagar hos engelska Aston Martin. Traditionen med afternoon tea och scones har således fått ge vika för betydligt viktigare arbetsuppgifter. I taktikrummet på Tickford Street smids nämligen försäljningsplanerna för en helt ny "budgetbil". Nu ska nämligen den klassiska sportbilstillverkaren lansera ett nytt fartmonster vid namn DB9. Frågan är om det här blir en ny "Bondfångare?"

Foto:

Bilnyheter2004-05-07 07:18

Okej, Vanquish är drömbilen du inte kan låta bli att tråna efter. Utseendet sticker i ögonen och abstinensbesvären blir outhärdliga när vinkeltolvans 460 hästar skenar för glatta livet. Men allvarligt talat - visst är nästan tre miljoner i mesta laget? Men om det fanns en Aston Martin som kostade hälften så mycket så skulle många drömmar gå att uppfylla. Varsågoda, här är superbilen för Er!

Bara för våghalsar
Mitt första möte med DB9 blir en smula förvirrande - den knivvassa designen tycks nämligen vara obetydligt förändrad jämfört med Vanquish. Visst känner vi igen den hungriga grillen, det kraftiga höftpartiet och de breddade hjulhusen? Däremot har längden ökat med tre centimeter samtidigt som tjänstevikten bantats med 125 kilo. När man pressar gaspedalen mot durken så inträffar något som varje bilentusiast skulle få uppleva minst en gång i livet. Varvräknaren rusar mot rödmarkeringen vid 7,500 varv och vinkeltolvans 450 hästar skriker vällustigt. Att ta sig till hundra klaras av på aningen mindre än fem sekunder och innan verkligheten hunnit ikapp föraren så toppas 300 knutar. Förarmiljön är elegant och rymmer ett par trånga racingstolar i vinrött nappaläder. Aktersoffan kan du glömma, men däremot är bagageutrymmet imponerande. Nu återstår bara frågan om James Bond är villig att byta ut sin Vanquish mot DB9. Personligen tror jag inte det - lillebror saknar ju trots allt baksäte...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!