Bushs hemliga limo

När världens mäktigaste och mest hotade man ska byta tjänstebil så är det inte bara att ringa till närmsta handlare och välja något från modellutbudet. Nej, när George Bush ska ha något nytt på hjul så dras en enorm karusell igång. Vi har tittat närmare på presidentens senaste paradvagn: en Cadillac DTS Limousine. Nästan allt är sekretessbelagt av Secret Service - fast vi kan avslöja vad som döljer sig inuti den svarta pansarkarossen!

Foto:

Bilnyheter2005-01-28 07:54

I Vita Husets parkeringsgarage är det full aktivitet just nu. USA:s fyrtiotredje president har nämligen låtit byta ut sin gamla limousine från 2001 mot en ny Cadillac DTS Limousine. Här pratar vi naturligtvis inte om vilken paradvagn som helst - George Bushs tjänstebil är nämligen den hemligaste, flottaste, säkraste och mest avancerade bil som tillverkas i världen.

Arv från flyget
I det terrorskrämda landet i väst är säkerhet a och o - synnerligen om man heter George Bush och är landets president. Var han än befinner sig så ska alltid flygplanet Air Force One och Cadillac limon finnas tillgängliga. "Precis som jumbojeten Air Force One är ett flygande lyxkontor så bjuder vår nya Cadillac på samma bekvämlighet och säkerhet när presidenten färdas på land" säger toppbossen Rick Wagoner. Interiört erbjuder modellen gott om plats för sex passagerare, vilka färdas i ställbara stolar av kalvskinn. Med ett tryck på en knapp så kan dessutom hela baksätet förvandlas till ett stort skrivbord som är utrustat med datorer och "heta linjer". Limousinen är även utrustad med det unika säkerhetssystemet "night vision". Det hela är utvecklat från amerikanarnas superhemliga Stealth-plan och låter alla föremål som befinner sig i totalt mörker framträda på vindrutan framför livvakterna. Vad bilen kostar är en välbevarad hemlighet, men enligt säkra källor så drabbar det inte presidenten personligen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!