Citroën med "baktanke"

De franska bilbyggarna har alltid varit påhittiga och fantasifulla - men frågan är om inte nya Citroën C4 tar priset. Vad sägs exempelvis om att förarstolen har inbyggd vibrator? Det må låta lite småperverst och barnförbjudet, men baktanken är god. C4 är nämligen utrustad med sensorer som läser av vägens markeringslinjer och överskrids dessa utan att blinkersen är påslagen så börjar stolen vibrera häftigt. Har måhända Malena Ivarsson deltagit i utvecklingsarbetet?

Foto:

Bilnyheter2004-07-23 03:09

Vi har väntat länge, men det har varit värt varje sekund. Det räcker att titta på formgivningen så förstår alla varför - snacka om attraktiv fransk design. Vid lanseringen finns två modeller tillgängliga: C4 Coupé och Sedan. Vi har tittat närmare på tvådörrarsversionen vars främsta kännetecken är den kaxiga glasväggen i baken. Dessutom kan klimatanläggningen förses med en integrerad doftgran aŽla Wunderbaum. Det osar succé?

Upprätt emblem
Ja, det är faktiskt så sant som det är sagt. Citroën C4 är utrustad med allt ifrån en vibrerande förarstol till ett system som kommer näsan till gagn.
Man kan nämligen välja mellan nio olika lukter och om någon vädrar luft så kan intensiteten regleras med ett vridreglage! Interiören har ärvt sina influenser från flera konceptbilar och en ny innovation ser till att cittra-emblemet i rattens mitt alltid är spikrakt Instrumenten är digitala och visas på en genomskinlig panel vid vindrutan - på så sätt kan mätartavlan släppa igenom dagsljus. På tal om "ljus" så kommer alla C4 levererade med Xenonstrålkastare som standard. Inte illa! När det gäller motoralternativen så erbjuds fem bensinare (från 90 till 180 hk) samt tre dieslar (från 92 till 138 hästar). Visst är nya C4 en skönhet som sänder ut heta vibbar, eller vad säger du Malena?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!