Dodge spänner bågen

Är det Vipers V10 du har mellan benen. Eller är du bara glad att se mig?" Dodge skräder inte orden i reklamen för Tomahawk. Men vem, förutom självmordskandidater, vågar sätta sig grensle över femhundra hästkrafter och spränga 640-vallen? ?Tio personer" blir svaret om du frågar Dodge. Men spekulanterna måste uppfylla två köpkrav: du måste slanta upp 4.5 mille och ta med dig ett par rena extrabyxor till provkörningen!

Foto:

Bilnyheter2003-10-19 10:08

Det är lika bra att skriva det på en gång: Dodge Tomahawk är inget skämt utan på fullaste alvar. Den må vara blytung, svårstyrd, trögväxlad och fullkomligt livsfarlig - men superbågen går att köpa. Tja, den sista knäppgöken är ju inte född så vi får säkert uppleva ett nytt fartrekord för motorcyklar inom kort.

Otroligt men sant
Det är bara i staterna något sånt här kan hända. Designern Mark Walters kontaktade sina chefer och bad om att få bygga en motorcykel med vinkeltia. Hade det varit i Europa så hade han slängts ut med huvudet före, men inte hos Dodge. De tyckte nämligen att det var en lysande idé och placerade Vipers värstingmotor på 500 hästar mellan dubbla fram- och bakhjul. Det är ingen överraskning att Tomahawk är världens mest svårkörda hoj, men med lite jävlaranamma går den att bemästra - så länge vägen är rak.Visst finns det fungerande styrning men att baxa runt 750 kilo är lika ansträngande som att hålla sig fast när 600-strecket passeras. Nej, superbågen aŽla 4.5 miljoner går inte att registrera för gatbruk. Å andra sidan tar man sig inte särkilt långt då bränsletanken rymmer blott tolv liter. Men det räcker för att vibrationerna i den supertunna sittdynan ska kännas i skrevet månader efteråt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!