En väl värd resa

Dodge Journey har verkligen gjort en "resa". Utvecklingsarbetet har skett i USA, tillverkningen görs i Mexiko, dieselmotorerna byggs i Italien och nu säljs den som Fiat Freemont på våra breddgrader. Det handlar alltså om en sjusitsig familjebil vars formgivning är riktigt kaxig. Vi snackar rejäla skärmbreddare, en respektingivande front samt snygg bak. Frågan är hur denna mångkulturella bil klarar vardagen?

Foto:

Bilnyheter2012-04-24 04:05


Få kunde väl ana att Chrysler-Dodges nya kärlekspartner, efter det uppbrutna äktenskapet med Mercedes, skulle heta Fiat. Men förmodligen är detta ett lyckokast då få bilföretag kompletterar varandra bättre. Vi åkte till hemmastaden för det italienska varumärket, Turin, för att testa den senaste nyheten.

Intressant utmanare
Fiat Freemont är som ett rullande Tetris. Det gäller med andra ord att hitta den rätta kombinationen för att få så mycket utrymme som möjligt. Flexibiliteten är stor då stolarna kan fällas ned helt eller delvis och den tuffa interiören bjussar dessutom på mängder av förvaringsfack. Italienskan är utrustad med tre sätesrader som standard, vilket innebär att en sjumannadelegation kan åka med utan problem. Under huven erbjuds tre motorer: en V6:a på 276 hästkrafter med fyrhjulsdrift (269 000:-) samt dieslar på 170 (289 000:-) respektive 140 hästar (269 000:-). Minstingen i dieselfamiljen går enbart att få med framhjulsdrift medan storebror erbjuds med fyrhjulsdrift, bara du hostar upp 26 000 kronor extra. Vill du skapa en intressant diskussion med grannen och ha en bil som är rustad för alla tänkbara arbetsuppgifter så framstår Dodge Journey, förlåt, Fiat Freemont som ett utmärkt val.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!