Ett ess som ger Spader

Nu lägger Peugeot korten på bordet och säger att man överväger att börja serietillverka superläckra RC Spader. Det är inget vågspel av fransmännen - bilen är nämligen den fräckaste "peggan" i historien och den tycks redan ha trumf på hand. Så luta dig tillbaka, andas ut och låt oss presentera en blivande storspelare!

Foto:

Bilnyheter2002-09-06 13:47

Peugeot RC Spader kan bli det största kriminalfallet i bilvärlden - för om bilen inte börjar serietillverkas så är det nästan ett brott mot oss entusiaster. Mycket har vi skådat på fyra hjul, men det här bilvänner är något alldeles extra. Det är en vild Peugeot där det farthungriga lejonet på kylaren ser ilsknare ut än någonsin. Låt oss försiktigt närma oss...

Spelets regler
Dörrarna fälls framåt/uppåt som på Lamborghini Murciélago och att krångla sig ner bakom ratten är inte det lättaste. Stick först in ett ben genom öppningen, vinkla sedan överkroppen och dra in huvudet. Därefter placerar man baken i rätt vinkel och låter kroppen falla fritt ner i det glasfibergjutna sätet. Svettigt, men övning ger färdighet. Vad som däremot är riktigt ovanligt är det rymliga baksätet som erbjuder plats för två racerfantaster och ändå väger bilen blott 900 kilo. Vad gäller maskineriet så kan du glömma allt vad sexor och åttor heter. Under huven ryter nämligen en tvåliters mittmotor på beskedliga 178 kusar. Det kanske inte verkar så upphetsande - men är det garanterat. Noll till hundra rullar på sex sekunder och polisen kan klocka dig i 230 knutar. Därmed är svarta Spader ett ess som bryter mot spelets fartregler. Men mest kriminellt är ändå om företagsledningen inte sätter bilen i produktion!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!