Femte gången gillt

Nu slår "engelska sjukan" till med våldsam kraft och denna gång är förloppet smittsammare än någonsin. För vilket immunförsvar kan motstå en björnstark vinkelåtta samt en interiör som består av väldoftande läder och aluminium? Det nya "sladdbarnet" i familjen Range Rover heter Sport och bakom namnet döljer sig en mullig mansgris som uppfostrats på Nürburgring. Det ger förutsättningar för en bra start i billivet!

Foto:

Bilnyheter2005-01-14 08:00

Efter femtiosex år i branschen lanserar nu genombrittiska Land Rover sin femte bilmodell i historien: Range Rover Sport. Det är utan tvekan en vildsint best som ger ägaren både råg i ryggen och svarta hål i ekonomin. Grundpriset börjar från cirka 550 000 kronor, ändå räknar anglofilerna med att sälja fyrtiotusen exemplar årligen.

Att storleken inte har någon betydelse tjatas det ofta om. Låt oss då fastslå en gång för alla att de inte synat nya Range Rover Sport i sömmarna - det är nämligen en bastant engelsman på 480 centimeter och 2 400 kilo. Det fräcka utseendet påminner om Range Rover, men faktum är att lillbrorsan lånat tekniken från nya Discovery. Det innebär tre motorer: en dieselsexa på 190 hästkrafter, en vinkelåtta på 295 samt kompressorversionen av samma maskin som ger 385 hästar. Kraften fördelas till alla hjulen via en sexstegad automatlåda, som också ger möjlighet till att växla manuellt. Vad gäller interiören så är den snygg och sportig, men framför allt stor!
Här kan fem åkande underhålla sig med hjälp av en förstklassig ljudanläggning, widescreen-tv och navigationssystem. Därmed är det dags att utfärda en varning - för i juni räknas "engelska sjukan" ha nått sin kulmen i Sverige!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!