Ford spänner bågen

Samma år som Henry Ford rullade ut ur garaget med den första T-Forden byggde Harley-Davidson sin första motorcykel. Bågen föddes i ett träskjul i Milwaukee på den amerikanska östkusten och männen bakom mästerverket var bröderna Davidson tillsammans med familjevännen Bill Harley. Nu (102 år senare) gör de båda företagen gemensam sak och presenterar en riktig rökare till pickup. Vi har smygtittat!

Foto:

Bilnyheter2005-01-14 07:55

Att äga en äkta Harley Davidson är en livsstil som många knuttar och spättor är beredda att betala en halv förmögenhet för. Ändå är det inte säkert att du får din motorcykel - efterfrågan är nämligen betydligt större än tillgången. Det tänker nu Ford råda bot på och introducerar en Harley-Davidson med tvåmeters flak och fyra hjul.
Ford Harley-Davidson F-150 är ingen vanlig pickup, det är snarare en muskulös lyxsvit som naturligtvis ska köras omkring med en äkta tvåhjulig H-D bak på flaket. Men glöm för guds skull inte att surra fast hojen ordentligt, för här snackar vi verkligen om muskler. Under huven arbetar en 5,4-liters vinkelåtta på trehundra hästar och därmed är jänkelastbilen snabbt uppe i farter som retar gallfeber på sheriffen.

Formgivningen av sexmeters-kolossen är genuint amerikansk och det går inte att missa att bilen har sina rötter i Harley-Davidsons hemland. Dessutom är förarhytten så stor att man riskerar gå vilse, därmed behöver inte storväxta truckers i baksätet lägga benproteserna på flaket. Framstolarna samt "bönpallarna" är naturligtvis läderklädda och har den klassiska motorcykeltillverkarens logotype präglat i ryggstöden. Prislappen i staterna blir i runda slängar 350 000 kronor, men då ingår inte någon tvåhjulig H-D i köpet. Snacka om att jänkarna spänner bågen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!