Formstark klassiker

Porsches sportbilsikon 911 kommer nu i ny tappning och trots sina fyrtioåtta år på nacken är tysken i sitt livs form. De säregna klassiska dragen finns fortfarande kvar men har vässats till sin yttersta spets och resultatet är en lättare, snabbare och starkare sportbil. Det kan med andra ord löna sig att ta hjälp av en personlig tränare och i fallet Porsche 911 är det designchefen Michael Mauer som gett fyrtioåttaåringen dess skulpterade former. Hård träning lönar sig med andra ord.

Foto:

Bilnyheter2011-09-28 04:05


Modellen hette från början 901 men efter att Peugeot skyddat sina modellnamn ändrades det hel sonika till 911. Nu fyrtioåtta år senare är det såldes dags för den sjunde generationen och utseendet har minst sagt fintrimmats. Porsche 911 bjussar på spännande konturer, sensuella linjer och den mer utsträckta siluetten bidrar till att nya 911 utstrålar kraft och elegans.

Omisskännlig 911
Interiören har fått tydliga drag från storebrorsan Panamera samtidigt som mycket av de karaktäristiska detaljerna finns kvar, så som de fem runda instrumenten och tändningsnyckeln till vänster om ratten. Bränsleförbrukningen har minskat med upp till 16 procent jämfört med föregångaren och dessutom är det den första av Porsches sportbilar som har ett koldioxidutsläpp på under 200 gram per kilometer. Detta mycket tack vare bland annat start/stopp-teknik, världens första sjuväxlade manuella låda i kombination med tyskarnas dubbelkopplingslåda PDK. Inledningsvis står två modellversioner till kundernas förfogande: Carrera (ca 800 000:-) samt Carrera S (ca 930 000:-). Båda erbjuds med boxersexor på 350 respektive 400 hästkrafter och hundrastrecket nås på 4,6 respektive 4,3 sekunder. Är du ändå inte nöjd? Då kan du till Carrera S köpa till Sport Crono-paketet, vilket resulterar i att färden till hundra fixas på 4,1 sekunder samtidigt som toppfarten överstiger 300. Bilen har världspremiär under Frankfurts bilsalong och lanseringen av den nya modellen börjar strax därefter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!