Framstående Golfare

Inom kort går en "golfrunda" fortare än någonsin och det beror varken på nyutvecklade klubbor eller bättre bollar. Nej, det är Volkswagen som presenterat ett blivande Golfproffs utan handikapp. Vad sägs om hård fjädring, skålade säten, hög ljudnivå, tätstegad växellåda och en grovkalibrig turbofyra på tvåhundra hästar? Imponerande säger jag - dumdristigt säger andra!

Foto:

Bilnyheter2004-11-10 07:58

En snabbtitt räcker för att upptäcka förändringarna mellan nya GTI och vanliga Golf. Designmässigt handlar det om en helt ny front, ett läckert spoilerpaket, tuffa 17-tums fälgar och ett sänkt sportchassi. Dessutom ingår två kaxiga avgaspipor och det hela resulterar i en körmaskin som bjuder på bilkörning för hela slanten.

Rejäl fullträff
Är det dags att skrika "foore" till konkurrenterna?
Det är få bilmodeller som kan skryta över att ge namn åt ett helt segment och Golfklassen är ett välkänt fenomen på bilhimlen alltsedan världspremiären 1974. Totalt har tjugotvå miljoner exemplar tillverkats och därmed har Golf kört om Bubblan i rekordboken. För att fira detta har tyskarna tagit fram en helt ny GTI och roligare supertalang får man anstränga sig för att hitta.
Under huven jobbar nämligen en turbofyra på tvåhundra hästkrafter och dessa skjuter i väg folkan med imponerande styrka. Efter sju sekunder passeras hundra och av bara farten är du uppe i svindlande 235 knutar.
Bakom ratten är det naturligtvis lätt att trivas: skålade sportstolar, greppvänlig racingratt och fräcka aluminiumdetaljer är standardattribut.
Vad "golfproffset" kommer att kosta är dock en välbevarad hemlighet.
Men tro mig - det underlättar om ditt efternamn är Woods, Montgomerie eller Parnevik!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!