Franska revolutionen

Det utlöstes ett ramaskri i fransosernas huvudstad häromdagen. Nej, Mona Lisas vackra leende hade inte slokat och Eifeltornet stod fortfarande kvar. Istället var det Peugeot som släppte dundernyheten om nya 907 - fräckare supersportbil får man nämligen leta efter. För hur många klarar att motstå en läckert formgiven coupé med vinkeltolva under huven? Det är lika svårt som att undvika den franska matkulturen!

Foto:

Bilnyheter2004-09-10 07:07

Peugeot 907 kan bli det största kriminalfallet i bilvärlden - för om inte supersportvagnen börjar tillverkas så borde nog utvecklingschefen hamna innanför lås och bom. Mycket har vi skådat på fyra hjul, men det här är något alldeles extra. Det är en vild pegga där det farthungriga lejonet på kylaren ser ilsknare ut än någonsin. Låt oss försiktigt närma oss...

Wow, vilken bil!
Det är tradition att ta till revolution i Frankrike. Det gäller även för landets bilindustri och nu är det Peugeots tur att uppfylla sina drömmar.
Därmed kan alla som haft sömnrubbningar på grund av att fransoserna inte erbjuder någon supersportvagn andas ut. Man blir nämligen klarvaken av den strömlinjeformade konceptbilen, vilken har goda chanser att bli verklighet.
Den tvåsitsiga kupén bjuder inte på några heltokiga idéer utan har anpassats till nuet. Vad gäller maskineriet så kan du glömma allt vad fyror, sexor och åttor heter - under huven ryter nämligen en vinkeltolva på femhundra hästar Det i kombination med den lätta kolfiberkarossen ger "niohundrasjuan" ruggiga prestanda.
Att ta sig till hundra klaras av på fyra sekunder och innan verkligheten hunnit i kapp föraren toppas 330. I dessa farter är det lätt att göra en "tavla", speciellt med tanke på att förarens leende slår Mona Lisas!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!