Fusion på hög nivå

På andra sidan årsskiftet är det dags att lära oss en ny förkortning - Urban Activity Vehicle. Det innebär att bilen ska likna en liten skogsmulle, ha lastförmåga som en minibuss och vara en smidig följeslagare i citytrafiken. Tre kompromisser som tycks vara hopplösa, men som Ford faktiskt lyckats sammanföra i ett och samma paket. Nya Fusion bygger nämligen på lillbrorsan Fiesta men är större på alla håll och kanter!

Foto:

Bilnyheter2002-12-19 13:12

Att även små bilar kan ha stora egenskaper bevisar nya Ford Fusion. De flesta av bilvärldens designgurus tycker dock att utseendet är minst sagt annorlunda - men skenet bedrar. Under skalet döljer sig nämligen en bil som verkligen imponerar. På sanslösa 402 centimeter har Ford lyckats bygga en bil med gott om plats för fyra. Hemligheten ligger naturligtvis i den smarta förpackningen - för det Fusion saknar i längd har den fått i höjd.
I Sverige delar småbilsklassen på tolv procent av marknaden och i stora vida världen utgör de en tredjedel av den totala försäljningen. Det är klart att många vill vara med och spela i den här ligan kommande säsong. Men motståndet är hårt och risken för att hamna på reservbänken är stor. Därför gick Ford ett steg längre och skapade historiens första "Urban Activity Vehicle". Nu låter dock namnet märkligare än vad det är.
Fusion är nämligen en trevlig reskamrat som charmar med ett vettigt grundpris (133900 kronor) och en flexibel interiör. Framstolarna är exempelvis alldeles förträffliga och passagerarsätet kan förvandlas till ett smidigt picknicbord.
Även baksätet är bekvämt och ryggstöden kan fällas till familjernas förtjusning. Under huven erbjuds två bensinare på 100 respektive 80 hästkrafter samt en dieselmaskin på 68 hästar.
Markfrigången på tjugotvå centimeter får du på köpet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!