Fylld av spänning

Glittrande neonljus, hundratals skyskrapor och en helt nybyggd F1-bana. Välkommen till Shanghai - populärt kallat "dårarnas paradis". Okej, det kanske är att överdriva en aning men en sak är säker: man måste vara lite halvtokig för att stå ut med fjorton- miljonersstadens avgasdilemma. Därför är det inte så konstigt att göteborgarna presenterade sin allra första elbil här. Volvo 3CC är helt enkelt högspänning så det förslår!

Foto:

Bilnyheter2004-10-22 07:27

Shanghai International Circuit är en nybyggd racerbana som kostat sisådär tre miljarder att färdigställa. Formel 1-cirkusen hälsade på för bara några veckor sedan och kineserna lever länge på det glädjeruset.

Eluttag i grillen
Volvo 3CC presenterades helt oväntat på samma anläggning i samband med ett rally för elbilar och frågan är om göteborgarna drabbats av kortslutning.
Det är svårt att smälta intrycken, för visst blir det lite av en chock att se en tresitsig Volvo med måsvingedörrar!
Ja, den strömlinjeformade bilkroppen är minst sagt annorlunda och det enda som känns riktigt välbekant är grillen.
Men ändå inte - för under kylaremblemet gömmer sig ett eluttag som i sin tur laddar upp batteripaketet som ger konceptbilen en räckvidd på 30 mil.
Under huven arbetar nämligen en nyutvecklad elmotor på 109 hästar och det i kombination med den lätta kolfiberkarossen ger 3CC hyggliga prestanda: hundrastrecket klaras av på tio sekunder och toppfarten är 160. Interiören är fräck och består av två sittplatser fram och en bak - där personer med klaustrofobi icke göre sig besvär. När måsvingedörrarna öppnas glider dessutom hela instrumenteringen fram för att underlätta in- och utsteg. Serieproduktionen kan inledas år 2009 och vi väntar med "spänning!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!