Heta rytmer i Salsa

(Barcelona - Spanien) Nu bjuder Seat upp till en het och hämningslös Salsa. Men det behövs varken någon danskurs eller dansant partner för att svänga sina lurviga - Seat Salsa är nämligen en ny showbil som vänder sig till älskare av avancerad teknik och raffinerade köregenskaper. Låt oss bjuda upp till en Salsa för fyra!

Foto:

Bilnyheter2002-06-20 12:56

Seat försöker varje år titta in i sin glimrande kristallkula för att sia om bilens framtid. Årets rullande spådom heter Salsa och ger föraren oanade möjligheter. Det går nämligen att välja mellan tre olika körupplevelser med hjälp av en enda knapptryckning. Seat kallar systemet för "Multi Driving Concept" vilket fritt översatt blir "maximalt körkoncept".
Spanskt temperament
Väljer föraren inställningen "sport" förändras instrumentpanelens layout samtidigt som sittpositionen blir lägre. Automatlådan förvandlas till en manuellt växlad Tiptroniclåda och ljudet från motorn blir tydligare. På tal om motorn så är Salsa utrustad med en turboladdad sexa på 250 friska hästar. När stoppljuset slår över till grönt når vi hundra på 7.5 sekunder och fortsätter accelerationen så toppas 250 km/h. Med "komfortläget" blir det en lugnare och mer avslappnad körning. Växlingen sköts automatisk, motorljudet dämpas och på mittkonsolen framträder en färddator. Sist men inte minst så kan Salsa förvandlas till en smidig stadsbil med hjälp av “cityläget“. Då får föraren tillgång till ett navigationssystem och utväxlingen anpassas efter trafiken. Avancerat är bara förnamnet - det kanske inte är så dumt att satsa på en Salsakurs ändå?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!