Hummer pÄ (h)julbordet

Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen och Rudolf har alla blivit brÀdade av en - Hummer! Allt började nÀr tomtens lilla pingla till sekreterare anmÀlde den gamla slitna slÀden till "pimp my ride" och resultatet ser vi hÀr. Renarna Àr utbytta mot hÀstkrafter, medarna mot dÀck och fÄrskinnsfÀllen mot lÀderklÀdsel. Att tomten trivs bÀttre med en ratt Àn tyglar Àr lÀtt att förstÄ. FrÄgan Àr bara hur mÄnga skorstenar som raseras pÄ (h)julafton?

Foto:

Bilnyheter2006-12-23 05:20

Ur högtalarna strömmar lĂ„ten "hjul, hjul, strĂ„lande hjul" och sĂ„ plötsligt uppenbarar sig tomtens senaste ekipage. Ja, det Ă€r inte ofta man fĂ„r en inbjudan frĂ„n Tomteland för vĂ€rldspremiĂ€ren av vĂ„r skĂ€ggige vĂ€ns nya transportmedel. Men redan vid flygplatsen anar jag att nĂ„got stĂ„r heltokigt till. PĂ„ en annonstavla i entrĂ©n stĂ„r det: "Renar bytes mot fyra vinterdĂ€ck. De springer snabbt och Ă€r flygdugliga bara du tjoar ho-ho-ho". Är du intresserad sĂ„ Ă€r det bara att ringa 073-0661560. Försök gĂ€rna, jag lovar att det Ă€r tomten som svarar!

Rudolf med röda mulen
"Pimp my ride" innebÀr att man stylar upp ett bilvrak eller i det hÀr fallet: ett slÀdvrak. Tomtens slÀde Àr daterad frÄn artonhundratalet och har naturligtvis varit med om en hel del strapatser - som nÀr tomten krockade med Eiffeltornet och Rudolf fick sin vÀrldsberömda röda mule. Eller den gÄngen nÀr luftfartsinspektionen kom pÄ besök. Allt var klart för testkörning nÀr tomten upptÀckte att luftfartsinspektören hade med sig en bedövningspistol. "Vad Àr den bra för" frÄgade tomten bryskt. "Jo, vi mÄste kontrollera hur det gÄr om du förlorar en motor vid starten" blev svaret. Behöver vi berÀtta att tomtens katapultsits kom till anvÀndning. Men nu Àr alltsÄ slÀdepoken slut och nissarna i tomteverkstan grÀt en skvÀtt vid presentationen av den nya himlafararen: en julröd Hummer H2 med snöskoter pÄ slÀpet. "Det handlar om klimatet" berÀttar tomten. "Alla gröna jular utan snö sliter pÄ utrustningen. TÀnk dig sjÀlv att landa med en slÀde pÄ bart underlag. Det Àr som att Äka vasaloppet utan snö".

Nu Àr det hjul igen
Jag tar plats i passagerarsÀtet och förbereder mig inför den första provturen med tomten. NÀr vi Äker i vÀg gör nissarna korstecknet och nu förstÄr jag varför! Den gamle mannens trafikvett lÀmnar en hel del att önska: tomten kör med en darrig hand pÄ ratten och tung fot pÄ gaspedalen. Bromsen anvÀnder han inte alls eftersom renarna normalt stannar med ett enkelt ?brrr?. PÄ fÀrddatorn kan jag lÀsa att tomteresan pÄ tjugoen miljoner kilometer mÄste avverkas pÄ 31 timmar. ?Siffran Àr utrÀknad med hÀnsyn till jordens rotation och tidszoner? sÀger tomten. Hummern mÄste dÀrmed toppa 1882 knyck per sekund för att hinna fram till jordens alla 378 miljoner snÀlla barn. Ja, det kanske inte Àr sÄ konstigt att handskfacket Àr fullproppat med Losec och Novalucol.
Men vad önskar sig tomten sjÀlv sÄ hÀr innan jul?
"Att jag ska slippa dessa fördÀrvade fartkameror".
Varför dÄ? "Jo, det Àr sÄ mÄnga som tar pÄ sig ett falskt tomteskÀgg för att inte kunna identifieras av polisen och alla böter skickas till mig. Tomtemor tror alltid det Àr jag som varit ute pÄ dÄligheter".
Är det nĂ„got tomten vill hĂ€lsa alla vĂ„ra lĂ€sare?
"Ho-ho-ho, jag önskar alla en riktig God Jul och glöm inte att salta pÄ hustaken om det blir halt!"

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!