I Lancias namn, amen

Tacka Johannes Paulus II för att nya Thesis existerar. Påven behövde nämligen en ny paradvagn och uppdraget gick till Lancia. Med tanke på beställarens himmelska kontakter så ställdes alla resurser till förfogande och resultatet blev "Popemobile" Nu vill påven gärna dela med sig av härligheten - för Thesis är en kopia av pansarbilen som syns rivstarta i Vatikanen!

Foto:

Bilnyheter2003-12-08 10:32

För många svenskar är Lancia synonymt med rosthögar som Saab importerade under åttiotalet. Sedan dess har tjugo år passerat och Lancia har förvandlats till det fräckaste varumärket inom Fiat-koncernen. Den senaste nyheten heter Thesis och är en "italiensk Lexus" som kan bli aktuell även för oss nordbor.

Gudomlig komfort
Thesis fångar många blickar med sin udda design och glada tryne. Lancian liknar ingen annan bil och det krävs säkert en hel del mod för att krypa till korset. Men du som vågar blir ägare till en rullande idéspruta med gudomlig komfort. Något annat än nappaläder är naturligtvis otänkbart och med handen på hjärtat - vad går upp mot mahognyträ, en sjutums färgskärm med det senaste i teknikväg och bekväma stolar som masserar skinkorna?Däremot har det varit lite tvivelaktiga köregenskaper under årens lopp, men nu kan chassiteknikerna välsignas. Under den snyggt skulpterade motorhuven erbjuds sex motorer från 150 till 230 hästar. Påven valde naturligtvis den sistnämnda maskinen eftersom hans blytunga tjänstebil är bepansrad. Därmed kan Johannes Paulus bli beskjuten med en Kalasjnikov i 240 knyck samtidigt som stolen masserar hans ädlare delar. Välkommen till paradiset!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!