Ingen ful fisk

Den amerikanska drömmen handlar oftast om bränsleslukande vinkelåttor och feta avgasrör. Den italienska drömmen handlar däremot mer om exklusivitet och fantasifull formgivning. Men hur blir resultatet om man förverkligar båda drömmarna samtidigt? Jo, en linjeskön muskelbil som får åskådarna att kollektivt tappa hakan. Vi har tjuvtittat på Italdesigns senaste mästerverk - Corvette Moray!

Foto:

Bilnyheter2004-07-23 03:09

När man tittar på Corvette aŽla 2004 så tycks tiden stått stilla - ändå firar jänkaren sin 52:a födelsedag. Det hela har dock en tämligen enkel förklaring. Under tidens gång har nämligen enbart tre utvecklingschefer jobbat med projektet och nu är det dags för den fjärde: italienaren Giorgetto Giugiaro. Gissa om alla amerikanska entusiaster kommer att gå upp i atomer. Men lugn, bara lugn. Corvette Moray är och förblir en designdröm.

Visst nappar det
"Jag ville skapa en muskelbil som inspirationskälla till Corvette" berättar formgivaren Giorgetto Giugiaro och visar skisser på interiören. Det är en fräck sittbrunn strikt reserverad för två. Taket består dessutom av en avlyftbar glaskupol som bjuder på en himmelsk upplevelse. "En av fördelarna är lättupptäckta polishelikoptrar" säger Giorgetto och skrattar. Men visst finns det en gnutta allvar i påståendet - under huven arbetar nämligen en klassisk V8 med stötstänger på 400 hästar. Efter fem sekunder passeras hundra och av bara farten är du uppe i svindlande 290 knutar Vad gäller modellnamnet "Moray" så är det inspirerat av en ful fisk som lever och frodas i Medelhavet. Därmed återstår bara frågan om entusiasterna fastnar på kroken eller om det blir bottennapp på direkten!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!