Inget bottennapp

Fisker bokstavligt talat surfar på framgångsvågen och lagom tills de första exemplaren av Karma lämnar fabriken kommer inom kort en kombivariant vid namn Surf. Sporthybriden bjuder på svepande karosslinjer, fräck design och under huven döljer sig samma motor som hos brorsan Karma. Nu återstår det bara att se om de generösare utrymmena kan få miljömedvetna kunder att falla "pladask".

Foto:

Bilnyheter2011-11-07 08:12


Det var när Toyota Prius såg dagens ljus och celebriteter världen över anlände till röda mattan i sina japanska bilar som grundaren Henrik Fisker fick sin idé. "Vi ville helt enkelt bygga något som var strået vassare och bättre". Sagt och gjort, Fisker Karma var försten ut och stjärnor så som Leonardo DiCaprio som tidigare rattat Prius var en av de första att beställa sig ett exemplar.

Vågad design
Dansken Henrik Fisker är ordentligt i "stöten" och förväntningarna på Surf är skyhöga. Han räknar med att kunna sälja 3 500 exemplar om året av plug-in hybriden och produktionen ska vara igång redan 2012. Börjar vi med interiören så kantas den av en rad olika materialval och samtliga är miljövänligt producerade. Glöm alla plottriga knappar och överarbetade tekniklösningar - i Surf är allt stilrent och lättanvändligt. Bilen bjussar på relativt goda utrymmen och av namnet att döma borde det även finnas plats för en surfingbräda bak i skuffen. Sporthybriden kan beskrivas lite som en Ferrari FF men med fyra dörrar och till en tredjedel av priset - runt en mille. Hybridmotorn på 403 kusar fixar hundrastrecket på 5,9 sekunder och toppfarten landar på omkring 200 km/h. Tanken på 36 liter räcker till 40 mils körning, addera det med ytterligare åtta på ren eldrift så kan du lätt räkna ut att räckvidden är 48 mil. Fisker Surf lägger in en ordentlig "stöt" och ska försöka charma miljömedvetna kunder som "vågar" sticka ut!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!