Jeep utan huvudvärk

Det finns konceptbilar vars formgivning ger huvudvärk och man undrar hur designbossen är funtad. Jeep Treo gränsar nästan till det, men visst lindrar modellnamnet smärtan. Nej, det här är inget rullande skyltfönster för Pharmacia - även om designen tycks likna ett Treorör på hjul. Bilen visar nämligen hur vi ska lindra miljöproblemen snabbt och effektivt, utan att drabbas av huvudvärk!

Foto:

Bilnyheter2004-10-16 11:45

Världens bildesigners leker och experimenterar, men numera är de fantasifulla skapelserna närmare verklighet än någonsin. Anledningen är den heliga generationen Y, alltså personer som nu ligger inom ramen för körkortsålder. Bara i staterna finns sjuttio miljoner ungdomar och där finns stora pengar att hämta. Jeep håller tummarna för att Treo ska få dem att "brusa" upp.

Trollats bort
Om jänkarna får sin vilja igenom så ska man inte bara kunna köpa Treo på Apoteket - utan även hos bilhandlare.
För om inte den här "dunderkuren" piggar upp när man känner sig krasslig så är det illa ställt. Formgivningen har vi aldrig sett maken till och tekniken visar att det finns många outforskade områden i bilvärlden.
Jeep Treo har exempelvis begåvats med "drive-by-wire" och därmed har såväl rattstång som bromsrör trollats bort. Alla funktioner styrs elektriskt - precis som fyrhjulsdrivningen. Bensinaren har nämligen fått ge vika för två elmotorer. Ja, Treo ger garanterat mellanösterns oljeshejker huvudvärk. Interiört finns enbart tre sittplatser, men för att använda mittsätet får man inte vara större än iprenmannen.
Lastmöjligheterna är inte heller särskilt stora, däremot får två mountainbikes plats tack vare ett fiffigt cykelställ.
Nu återstår bara frågan om man kan få Treo på recept?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!