Julklappar på hjul

(Tomteland) Medan tomten dricker glögg och knäcker nötter, så rymmer renen Rudolf på sina fötter. Vår skäggiga vän får panik, hur ska det nu gå med julens trafik? För utan Rudolf blir det inte lätt, det här är helt enkelt tomtens skräck. Han springer ut i verkstaden likt en pil och skriker högt ?jag behöver en bil?. Så raskt Mercedes en klassisk 220S fick skicka, för i juletid får planeringen inte spricka. Så om tomten den 24:e inte dyker upp, vet du nu om Rudolfs kupp. Att köra från Tomteland tar säkert långt tid och mercan ska rulla många mil. Världen är dessutom otroligt stor, så han kanske inte hittar dit du bor. Många ord och rader - hoppas följande klappar gör dig glader!

Foto:

Bilnyheter2002-12-20 11:47

Lagom stor och riktigt fin,
väldigt snål på dyr bensin.
Rostar ej och ingen punka,
växelspaken ej heller funka.

BMW M3 Coupé skala 1:18, pris: 550:-
Någon mil utanför tyska Nürnberg ligger den lilla byn Dietenhofen och här finns en okänd fabrik som varje vecka tillverkar tusentals bilar. Det är nämligen här som BMW:s modellbilar byggs. I Sverige är exempelvis BMW:s samlarbilar så populära att återförsäljarna säljer fler modeller än motsvarigheten i fullskala. Så drömmer du om en alldeles egen BMW M3 Coupé har vi lösningen till dig - en identisk kopia i skala 1:18. Prislappen är inte heller så avskräckande då modellen är exakt 546.450 kronor billigare än originalet!

När det inte snöat har,
en biltransport släden drar.
Utan medar fast med hjul,
tycker även tomten är kul.

Mercedes biltransport skala 1:18, pris: 1.850:-
Mercedes historiska Grand Prix-bilar var magi för alla sportintresserade gossar under 1950-talet. Men mest uppmärksamhet drog ändå biltransporten som fraktade de stjärnbeprydda silverpilarna till tävlingsbanorna. Det var en fantasifull Mercedes som tillverkades i ett enda exemplar - men som skrotades 1967. Men efter sju år och 6000 timmar är äntligen en skicklig kopia av originalet färdig och för att fira detta har Mercedes byggt en otroligt detaljrik modellbil i skala 1:18.

En julklapp i minimodell,
gör varje liten pojke snäll.
Även mamma belåtet ser på,
originalet vill hon gärna få.

Peugeot 206 CC trampbil, pris: 1.300:-
Vad är egentligen bättre än en hederlig trampbil? Många barn tycker säkert ett dataspel, men faktum är att inget slår en äkta trampbil. Titta bara på Peugeots 206 CC, det är leksaken som bjuder på bilkörning för hela slanten - så luftkonditionering, elfönsterhissar och centrallås får barnen klara sig utan.
Det hela resulterar i en extrem trampmaskin!

Här får du en klapp av tomtefar,
som han raskt tillbaka tar.
För om inte tomten får styra,
slutar han med klappar dyra.

Enzo Ferrari, pris: 6.200.000:-
Att Ferraris senaste superbil döpts till Enzo säger egentligen allt. En vagn som fått sitt namn efter världens främste racervagnskonstruktör måste vara speciell. Under huven jobbar en vinkeltolva på 660 fullblodshästar och därmed är Enzo en tickande bomb som bara väntar på att få brisera. Men när det väl sker så vill det till att ha tungan rätt i mun: 0-100 rullar på 3.6 sekunder, 0-200 på 9.5 och är du fortfarande vid ditt sinnes fulla bruk så kan du toppa över 350 knutar.

Den här klappen kan måhända,
få tomten själv att tända.
Så här får du något riktigt kul,
med önskan om en god hjul.

BMW skoter,
ca pris: 55.500:-
Letar du efter något annorlunda och extremt? Ja, då är BMW:s framtidsfordon C1 den perfekta klappen. Det är en cityskoter som skapats för att eliminera världens trafik och miljöproblematik. C1 är nämligen utrustad med säkerhetsbälte, störtbågar, tak och motorn är på 125 kubik. Elva länder i Europa har dessutom undantagit C1 från hjälmtvång - dock inte Sverige!

Det här är en rödfärgad sak,
som släpper ut sina gaser där bak.
Vintertid kan du dock frysa,
men av spänning du kommer att rysa.

Toyota MR2, pris: 252000:-
Skulle du vilja ge bort en Porsche Boxster i julklapp men tycker priset är i högsta laget? Då kan vi rekommendera Toyotas ?budget-Porsche?. För visst påminner Toyota MR2 starkt om Porschen. Japanen är visserligen något mindre, har 64 hästar färre och är exakt en sekund långsammare till hundra. Men så är också Toyotan betydligt billigare...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!